Oldalak / Paĝoj

2016. szeptember 12., hétfő

A farm, ahol élünk: első nap

Napfelkelte a vonatablakból - már Németországban! :)
Szóval megérkeztem. 22 óra vonatozás után: átszállásokkal és 5 óra Berlinnel együtt ez nem is sok. Az a fura, hogy még ekkor sem izgultam meg azóta se, nagyon otthonos ez a hely. Egyáltalán nem érzem, hogy lenne miért izgulni.




Az első benyomásom nagyon pozitív: mindenki nagyon segítőkész velem. Kiderült, hogy ez nemcsak egy farm, hanem egy egész falu. Minden bio, a kávézótól elkezdve az állattartáson át a gyümölcsökig és zöldségekig. Ami meglepőbb: a többségnek van köze a Waldorf-sulikhoz is (és azon belül az antropozófiához: szóval kiderül, hogy ezért nem szabad „publikusan” jógázni, mert szerintük az nem a megfelelő fajtája a meditációnak). És az alkohol meg egyéb tudatmódosítás is azért tilos itt, mert vannak itt (halmozottan) hátrányos helyzetű gyerekek, akik miatt a közösség szeretné elkerülni, hogy bármiféle kínos partinak vagy másnapos sztorinak legyenek szemtanúi. Szóval szó sincs fura szektáról, ami most berántana. :)

Igen, ez a szobám: a könyvtár..:O
 #bakancslista <3
Az önkéntesek, akikkel lakom, egész sokan vannak: most kb. 20-an, mindenfelől. Páran Németországból, de a többség máshonnan: Franciaország, Anglia, Dánia, Zimbabve, Mexikó… És igen, sokat beszélünk angolul is, de van sok lehetőség németül csevegni is. Egyértelműen több, mint otthon. Este hosszabban beszélgettem az egyik önkénteskoordinátorral is – kérdeztek róla, mit dolgoznék szívesen, szóval remélhetőleg olyan helyekre osztanak majd be, ahol németül beszélhetek. Ma egész sok különböző dolgot csináltam: áfonyát szedtünk, epret gyomláltunk, aztán délután az „alma-túra” (--> komposzt, állateledel és konyha), este pedig a „tejműhelyben” segítettem takarítani.

Hm, ez talán így nem elég érdekes, szóval inkább listázok pár dolgot, ami nagyon király itt (jobb, mint vártam):
  •          a könyvtárban alszom!
  •           a reggeli és a vacsi önkiszolgáló, de a hűtő mindig tele friss helyi bio cuccokkal és mindez ingyen van :O
  •           a nappali tele van óriási babzsákokkal
  • nap szava: jäten :P

2 megjegyzés:

  1. Könyvtárban :3
    ich vermute, es gibt viel zu jätendes Unkraut da. Dass es ein ganzes Waldorf-minded Dorf ist, hört sich richtig so an, wie etwas, das passt dir. Freut mich, dass du geschrieben hast! Szändchen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. du bist zu jung, Schätzen, um ausgebrannt zu sein - Kopf hoch! es ist sicher besser in der Bibliothek als jedes verdammtes Mal beim Vorstellung das Lachen der Deutschen zu hören... :D ("Ach, du heißt echt Schatzi?! Hast du gewusst, dass...?")

      Neee, ich verstehe dich. Kommst du vielleicht auch mal hin? Es lohnt sich, ich glaube, das es auch dir ganz gut passen würde. :)

      Schön, dass du geschrieben hast, danke dir! <3

      Törlés